İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Osmangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

SAFAHAT OKUMALARI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda Safahat okumalarına  başladık.

Dilimizin   Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızda Safahat okumalarına  başladık. Safahatın giriş metnini ve Kufe adlı manzumeyi okuduk. Bu manzumede öğrencilerimiz Kadim Medeniyetimizde kullanılan iskandil, girye  bizar, hüviyet, tasannu, buhayre, mekteb-i rüşdiye ve  sal-hurde gibi  bir çok kelime ve tamlamanın anlamını ve metin icerisinde nasıl kullanıldığını kavramış oldular.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri mazimize açılan adeta bir pencere gibidir. Akif vatanımız ve mukaddesatımız adına yüreği alev alev yanan deruni duygular taşıyan mümtaz bir şairdir. Onu okuyup ta hislenmemek yüreklenmemek elde değil Kufe, Hasta, Mahalle Kahvesi ve Seyfi Baba gibi manzumelerin muhtevasından hareketle öğrencilerimiz Akif'in yaşadığı yıllara ait sosyokültürel ve iktisadi hayat adına düşüncelerini  ifade ettiler.

28-12-202328-12-202328-12-202328-12-2023

Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 10.01.2024 11:38 - Görüntülenme: 74